Matyó-Manna®

Matyó-Manna natúr

1500.- Ft/ 300 g

Összetevők : alma, szilva, paradicsom, cukor, fahéj, szegfűszeg

Az alma az egyik legismertebb gyümölcsünk. Az alma becsét, jó hírét, a gyógyító erejébe vetett ősi hitet jelzi az is, hogy több nép mitológiájában is szerepel … Ki ne ismerné ?! „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!Mint minden gyümölcs, a szilva is igazi ásványi anyag-bomba . A zamatos,  húsos, lédús szilva kalóriaszegény, nem tartalmaz telített zsírokat, ám vitaminokban, ásványi anyagokban és más összetevőkben gazdag, amik hozzájárulnak az ideális egészség fenntartásához . A szilva gazdag olyan ásványi anyagokban, mint a magnézium, kálium, vas és fluorid . A vasnak vörösvérsejtképző hatása van. A kálium a sejtek és a testnedvek fontos összetevője, ami szabályozza a szívverést és a vérnyomást. K-vitamint is tartalmaz, ami fontos a véralvadáshoz, a csontok fejlődéséhez és az Alzheimer-kórban szenvedő betegek gyógyításához …A paradicsom egy tápanyag bomba , de még ennél is sokkal több ! A paradicsom gyönyörűvé teszi a bőrét .. Hozzá járul az erős csontozat kialakításához … Természetes módon harcol a rákos sejtek kialakulása ellen … A paradicsomban található antioxidánsok /A és C vitaminok/ a rákot okozó szabadgyökök elleni védekezést segítik … A paradicsom fogyasztása segíti a vércukorszint egyensúlyban tartását . Gazdag krómban, ami a vércukorszint szabályozásában segít . Fogyasztásával javulhat a látásunk ! Segíti , megakadályozni a vese és az epekövek kialakulását … A likopin a paradicsom piros színéért felelős . Ez egy természetes antioxidáns, amely védi a sejteket az öregedéstől . Az emberi szervezet nem képes a likopin előállítására, külső forrásból kell azt a szervezetbe bejuttatni …

Kell ezeknél az összetevőknél jobb alap ?

 

 

Matyó-Manna csírás

1500.- Ft/ 300 g

Összetevők: csíráztatott búza lé, alma, szilva, paradicsom, csíráztatott vörös bab, cukor, fahéj, szegfűszeg, só

Szenvedélyem a búza csíráztatási „földműves” tevékenységem …  Célom nem a mennyiség, hanem a minőség … Csíráztatott búza lé. A csírák gazdagok ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben és  antioxidánsokban. Elősegítik a tápanyagok felszívódását és a salakanyagok kiürülését a szervezetünkből …  Általános leírásomban már utaltam, illetve írtam róla …  Csíráztatott vörös bab. Nálunk is megtermeszthető. Nekem nagy sikerélményt adott… A csíráztatott vörös bab  -más babokkal ellentétben- nem okoz bélgáz képződést . A vörös bab magjának csíráztatásakor  a fehérjék értékes esszenciális aminosavakká bomlanak . Élettani hatásai közt említik inzulinszabályozó, koleszterincsökkentő, vérnyomás-szabályozó tulajdonságát . Jelentős mennyiségben tartalmaz proteineket, B1 – és B2 vitamint, kiemelhető vas-, kalcium-, magnézium- és  foszfortartalma …

Kellenek ennél értékesebb összetevők ?